10-11-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – SVBV 1 4-1 (0-1)

Erix behaalt gelukkige overwinning ondanks ruime uitslag

Erix heeft vanmiddag een ruime overwinning behaald op SVBV. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden kwam de overwinning bijzonder gelukkig tot stand.

Erix kreeg in de 1e minuut al een vrije trap in een kansrijke positie. Deze werd door Rick ten Have net naast geschoten. In e 6e minuut kwam SVBV gevaarlijk opzetten. Erix kon de bal niet wegwerken uit de eigen 16-meter en SVBV kon hiervan net niet profiteren. In de 15e minuut kwamen de gasten uit Barchem niet geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Balverlies op het middenveld werd goed afgestraft. De bal werd vervolgens vanaf links laag voorgezet en kwam voor de voeten van een middenvelder van SVBV die vervolgens binnen de 16-meter de bal keurig in de linker benedenhoek schoof. 0-1. Een minuut later, in de 16e minuut, ging een schot van Luuk Weenink net voorlangs het doel van SVBV. Erix voetbalde in de 1e helft in balbezit zeer matig. Ballen werden verkeerd ingespeeld en ook passes over korte afstand kwamen niet goed aan. In de 31e minuut was SVBV dichtbij de 0-2. Een voorzet vanaf de linkerkant werd van dichtbij het Erix-doel hoog over geschoten. In de slotfase van de 1e helft kwam Erix wat meer in de wedstrijd. In de 42e minuut schoot Rick ten Have na een goede actie hard op de vuisten van de SVBV-doelman. In de rebound kreeg vervolgens Toon Klein Avink een goede kans om de bal binnen te schuiven. Het was wederom de SVBV-doelman die prima redding bracht. Op slag van rust was het wederom Rick ten Have die de SVBV-doelman aan het werk zette. Maar deze bracht wederom prima redding. De ruststand was 0-1 voor SVBV en was op dat moment niet onverdiend. Het Erix-spel was simpelweg te slordig en onnauwkeurig. Vooral aan de bal was Erix niet bij machte om SVBV haar wil op te leggen.

Erix begon ook zeer matig aan de 2e helft. Het eerste gevaar kwam ook van SVBV in de 46e minuut. Erix-doelman Tim Klein Tank schatte een hoge cornerbal verkeerd in. De bal ging over Tim heen en deze werd vervolgens door een aanvaller van SVBV over het Erix-doel geschoten. In de 50e minuut was het wederom SVBV dat dichtbij de 0-2 was. Een afstandsschot werd knap gepareerd door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 52e minuut viel er dan eindelijk een goede aanval te noteren van Erix-zijde. Een aanval over rechts via Rowan Weenink waarbij Rowan de bal teruglegde op de 16-meter op de inkomende Toon Klein Avink. Toon schoot vervolgens de bal in kansrijke positie net over. In de 60e minuut was er wederom een mogelijkheid voor Erix. Ditmaal wederom via de rechterkant. Luuk Weenink legde de bal terug op de inkomende Teun Weenink die de bal hard in de benedenhoek schoot maar de SVBV-doelman bracht wederom knap redding. Ondanks deze mogelijkheden bleef Erix in balbezit slordig voetballen en bleef SVBV vrij gemakkelijk overeind. In de 77e minuut leek dan de beslissing te vallen. Erix-verdediger Rob van Ittersum haalde de aanvaller van SVBV binnen de 16-meter onderuit en de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de penalty-stip leggen. Rob kreeg geel van de scheidsrechter waarbij ook een rode kaart had gekund. Deze penalty werd door SVBV op de paal geschoten. Ook de rebound was niet voor SVBV besteed. Deze werd naast geschoten. En een ongeschreven wet in het voetbal zegt “als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel”. En dit was ook van toepassing in deze wedstrijd. In plaat van 0-2 werd het in de 79e minuut 1-1. De bal werd ingebracht in de 16-meter van SVBV. De goed ingevallen Twan Spekschoor legde de bal keurig terug op Toon Klein Avink die vanaf de 16-meter hard en laag raakschoot. Dit was uiteindelijk de genadeklap voor SVBV want uiteindelijk viel niet veel later, in de 83e minuut de 2-1 voor Erix. Luuk Weenink veroverde de bal op het middenveld en gaf vervolgens een prima steekpass op Rowan Weenink die met zijn linkerbeen vervolgens de bal in het dak van het doel schoot. SVBV kwam deze klap niet meer te boven en de krachten vloeiden weg bij de gasten uit Barchem. In de 90e minuut scoorde Twan Spekschoor de 3-1 na goed voorbereidend werk van Rick ten Have en Rick scoorde zelf in de 91e minuut de 4-1 door de bal beheerst vanaf de 16-meter langs de SVBV-doelman te schieten. Eindstand 4-1.

Zoals al eerder vermeld kwam de overwinning zeer gelukkig tot stand. SVBV verzuimde de 0-2 te maken en dan valt uiteindelijk het kwartje toch nog de kant op van Erix. Het Erix-spel in balbezit zal beter moeten worden om een rol van betekenis te willen spelen om de bovenste plekken in de 5e klasse B. Aanstaande zondag 17 november is Erix vrij en zondag 24 november speelt Erix een uitwedstrijd bij VV Zelhem.