09-05-2018 Wedstrijdverslag Erix 1 – KSV 1 3-1 (1-1)

Erix boekt belangrijke zege op buurman KSV Vragender.

Vanavond stond voor Erix de derby tegen KSV Vragender op het programma, ook wel de “kleine derby van Oost-Gelre” genoemd. Erix had voorafgaand aan deze wedstrijd een slechte serie achter de rug van 3 nederlagen op rij dus een goed resultaat was absoluut noodzakelijk. Bij winst is handhaving in de 4e klasse nagenoeg zeker. De mannen begonnen aan de wedstrijd in de wetenschap dat de laatste 2 wedstrijden kansloos werden verloren. Iedereen was dan ook benieuwd hoe Erix voor de dag zou komen. Het begin was wat aftastend, beide ploegen speelden voornamelijk de lange bal. De eerste echte kans was voor de spits van KSV, zijn schot belandde in de handen van Erix-doelman Tim klein Tank. Erix kwam hierna beter in de wedstrijd en creërde een paar kleine kansen waarbij de beste voor Nordin Stevens was. Helaas schoot Nordin de bal iets te wild over. In de 21e minuut was het dan raak voor Erix. Een goede actie van Rowan Weenink op de rechterkant leidde tot een schot waarbij de keeper de bal losliet en Nick Berentsen eenvoudig binnen kon tikken. 1-0. Erix bleef hierna de sterkere ploeg maar mistte de echte overtuiging om door te drukken. In de 35e minuut werd het uit het niets 1-1. Hierbij ging dom balverlies aan vooraf bij een eigen inworp. KSV-aanvaller Tim Minkhorst maakte hier gretig gebruik van door met een lage schuiver in de verre hoek Erix-doelman Tim Klein Tank te verschalken. De mannen van trainer Bjorn Zweerink raakten hierdoor niet van slag en bleef het betere team. Erix kreeg via Rob van ittersum (een goede solo) en Rowan Weenink, na een perfecte crosspass van Rick ten Have, goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Helaas werden deze mogelijkheden niet verzilverd en bij de rust stond er 1-1 op het scorebord.

Erix kwam na rust goed uit de kleedkamer. Rowan Weenink kon een paar keer goed opkomen via de rechterkant. Het ontbrak hier aan de juiste eindpass om echt gevaarlijk te worden. In de 50e minuut kreeg Nick Berentsen een goede mogelijkheid uit de rebound na een cornerbal. Helaas schoot Nick de bal hard over het KSV-doel. In de 55e minuut was er een goede aanval via de linkerkant, Rick ten Have zette de bal strak voor waarbij Rowan net niet overtuigend genoeg kon afwerken en waarbij de KSV-doelman de bal tot corner kon verwerken. Een goed indraaiende cornerbal werd niet goed verwerkt door de KSV-doelman  waardoor Twan Spekschoor vanaf 2 meter verwoestend de 2-1 kon binnenschieten. Een verdiende voorsprong op dat moment. KSV kon in deze fase van de wedstrijd geen vuist maken en kwam niet verder dan een paar ongevaarlijke cornerballen. In de 73e minuut gooide de hardwerkende ingevallen Pieter ten Have de wedstrijd definitief in het slot. Een mooie aanval op de rechterkant via Twan Spekschoor en Nick Berendsen deed de bal bij Pieter belanden die attent de bal binnenschoot bij de 1e paal. In het laatste kwartier van de wedstrijd verzuimde Erix zichzelf te belonen met een paar doelpunten. Met de weggegeven ruimte achter de verdediging van KSV ging Erix niet goed om en verprutste een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Na 6 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Roenhorst voor het einde van de wedstrijd en hierdoor waren de 3 punten voor Erix een feit. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft Erix nu een marge van 11 punten op de 12e plaats wat nacompetitie spelen betekend. Handhaving is nu bijna zo goed als zeker.

Aanstaande zondag 13 mei speelt Erix een thuiswedstrijd tegen VV Mec, aanvang 14.00 uur.