04-10-2020: wedstrijdverslag G.S.V. ’63 1 – Erix 1 0-2 (0-1)

Erix behaalt degelijke overwinning in eerste “Corona”-wedstrijd van het seizoen.

Erix heeft vanmiddag dankzij twee doelpunten van Viggo ter Woerd aan de eerste wedstrijd van het seizoen 3 punten overgehouden. 0-2. De wedstrijd werd volgens de Corona-maatregelen zonder publiek gespeeld, enkele uitzonderingen daargelaten.

Erix pakte in het begin van de eerste helft het initiatief en dit leidde in de 5e minuut tot een goede mogelijkheid voor Erix-aanwinst Dennis van der Geest. Rowan Weenink legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op de inkomende Dennis van der Geest die net buiten de 16-meter de bal hard naast schoot. In de 18e minuut werd Rick ten Have door Viggo ter Woerd aan de linkerkant de diepte ingestuurd. Rick haalde vanaf de 16-meter hard uit maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na de goede beginfase zakte Erix halverwege de eerste helft wat terug en liet het initiatief wat meer aan G.S.V. ’63. De ploeg uit Geesteren combineerde vaker op de Erix-helft maar hanteerde ook regelmatig de lange pass van achteruit. Echter tot grote kansen leidde dit niet voor G.S.V. ’63. In de 33e minuut kwam Erix dan verdiend op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant van Rowan Weenink werd door Viggo ter Woerd van dichtbij binnengewerkt. 0-1. Hierna kwam Erix tot aan de rust niet meer in de problemen waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Na rust kwam Erix prima uit de kleedkamer want in de 46e minuut viel de 0-2 voor Erix. Nordin Stevens onderbrak de G.S.V. ’63 opbouw van achteruit. Nordin zijn interceptie leidde ertoe dat Rowan Weenink op rechts de diepte werd ingestuurd. Rowan zijn voorzet belandde op het hoofd van Rick te Have. Rick zijn kopbal kwam terug van de paal en de teruggekomen bal werd binnengewerkt door de alerte Viggo ter Woerd. Zijn tweede treffer van de middag. G.S.V. ’63 probeerde hierna de aansluitingstreffer te maken en dit lukte bijna in de 58e minuut. Een voorzet vanaf de linkerkant werd van dichtbij tegen Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. Dit was de mogelijkheid voor G.S.V. ’63 om terug in de wedstrijd te komen. Erix diende wel alert te blijven op de aansluitingstreffer. In de 68e minuut werd G.S.V. ’63 wederom gevaarlijk. Een voorzet vanaf de rechterkant werd rakelings naast gekopt. Doordat G.S.V. ’63 achterin steeds meer ruimte weggaf ontstonden er voor Erix diverse situaties om de score verder uit te breiden. Doordat in de slotfase G.S.V. ’63 geen vuist meer kon maken en  Erix te slordig was in de eindpass bleef de stand 0-2.

Erix heeft vanmiddag zonder zelf echt goed te spelen toch verdiend 3 punten gepakt. Een mooie opsteker zo in de eerste wedstrijd van het seizoen. Aanstaande zondag 11 oktober speelt Erix thuis tegen FC Het Centrum uit Enschede. Ook deze wedstrijd zal zonder publiek worden gespeeld.