Laatste nieuws

Frank Betting opnieuw Lievelds dartkampioen

Afgelopen vrijdag en zaterdag deden een kleine 40 deelnemers mee aan het Lievelds Dartskampioenschap. Zowel de jonge als de iets oudere fanatieke darters gingen met elkaar de strijd aan voor een plek in de winnaarsronde. De spanning was af en toe om te snijden, maar het was bovenal erg sportief en gezellig. Het mooie aan dit toernooi is dat iedereen doorgaat naar de volgende ronde, dus voor iedereen lekker veel partijen om te spelen. De uiteindelijke titel ging dit jaar opnieuw naar oud-Lieveldenaar Frank Betting, nu woonachtig in Aalten.

Hij liet zijn kwaliteiten in een spannende finale tegen Twan Spekschoor echt zien en versloeg Twan met een 3-0 overwinning. Twan had vlak daarvoor in de halve finale zijn oudere broer Harm verslagen. Beiden waren zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wist Twan de partij naar zich toe te trekken. De andere halve finale ging tussen Frank Betting en Thomas Elferink. Thomas ging er vol voor, maar helaas was hij niet opgewassen tegen de hoge gemiddelden en soepele dubbels van Frank.

In de finale van de verliezersronde namen Dimitri Reinders en Gerdo ten Barge het tegen elkaar op. Ook hier bleef de prijs niet in Lievelde, maar ging mee naar Groenlo. Dimitri was net iets efficiënter op de dubbels en versloeg Gerdo in een spannende pot. Het bull-gooien werd gewonnen door Marty Holkenborg. Met zijn allerlaatste pijl trof hij de bull voor een tweede keer en ontving uit handen van Paul Klein Gunnewiek een waardebon voor een beenham.

De organisatie had alles weer picobello voor elkaar, het was een zeer geslaagd toernooi. Ook een hartelijk woord van dank aan de vrijwilligers achter de bar op vrijdag en zaterdag. Het was fantastisch verzorgd allemaal.