Erix JO-8 wint bekerfinale Hengelo Overijssel!

Op zaterdag 1 juni stond voor de JO-8 van Erix de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma: de bekerfinale in Hengelo Overijssel. De meiden en jongens van Erix hadden een lange weg afgelegd om in de finale te komen. Samen met 63 andere ploegen begonnen zij aan de bekerwedstrijden in district Oost. Nadat de groepsfase tegen drie andere ploegen (o.a. buurman KSV) winnend was afgesloten, schakelde Erix JO-8 in de knockout-fase achtereenvolgens RKZVC, Grol en Eilermark uit en mocht het in de finale aantreden tegen Hengelo JO-8 1. Het bereiken van de finale vormde eigenlijk al een prachtige beloning voor een geweldig seizoen. De JO-8, een team dat voor het merendeel bestaat uit spelers die nog in de JO-7 mogen voetballen, slaagde er namelijk in om in de eerste seizoenshelft te promoveren van de 4e naar de 3e klasse en in de 2e seizoenshelft in die hogere klasse ook weer heel knap in de top 3 te eindigen. Winst in de bekerfinale zou natuurlijk de ultieme afsluiting van het seizoen zijn.

Om 8.00 uur ’s ochtends reed een flinke stoet auto’s met daarin niet alleen de spelers en leiders maar ook alle vaders en moeders van de kinderen vanuit Lievelde naar Hengelo. De spelers hadden zelfs het voetbalkamp vrijdagavond voortijdig verlaten om zich optimaal te kunnen voorbereiden op deze finale. In de kleedkamer bleek duidelijk dat alle meiden en jongens toch best een beetje last hadden van de spanning die zo’n finale met zich mee brengt. Maar toen ze hoorden dat de leiders, de aanwezige papa’s en mama’s en de tegenstanders het ook spannend vonden, kwam er langzaam aan weer wat kleur op de pipse gezichten. Na een goede warming up klonk om klokslag 9.30 uur het beginsignaal en begon de wedstrijd tegen de toch wel imposante jongens van Hengelo. Die dachten overigens in eerste instantie dat Erix een team met mini’s was en waren al op zoek naar hun echte tegenstander in de finale. Van onderschatting bij de JO-8 van Erix was zeker geen sprake; zij begonnen zeer geconcentreerd en vol enthousiasme aan de wedstrijd.

Het werd een fantastische finale vol met strijd, spanning en sensatie. Het spel golfde op en neer en er waren kansen over en weer. Beide teams waren enorm aan elkaar gewaagd, wat ook wel bleek uit het scoreverloop. Erix kwam drie keer op achterstand, maar wist even zo vaak de stand weer gelijk te trekken. Dit kwam door geweldig teamwork van de meiden en jongens, die samen in de aanval gingen maar ook met z’n allen verdedigden. Iedereen speelde een geweldige wedstrijd; de meiden en jongens vielen samen aan, blokkeerden schoten en hielden ballen tegen, pakten ballen af en verdedigden geweldig met z’n allen. Iedereen ging tot het uiterste en vocht voor iedere meter, ondanks de hitte. En met succes, want in het laatste kwart van de wedstrijd kwam Erix voor het eerst op voorsprong na een prachtig uitgevoerde aanval: 3-4! De laatste minuten van de wedstrijd leken vervolgens – zeker voor de ouders – wel uren te duren, maar het team bleef strijden als leeuwen en leeuwinnen tot het verlossende fluitsignaal klonk. Ze hadden het gered, de overwinning en de cup met de grote oren was binnen! De meiden en jongens waren door het dolle heen, net als de leiders en de ouders. Wat een geweldige prestatie van dit ontzettend leuke en sportieve team!

Na afloop van de wedstrijd kreeg iedere speler een mooie medaille en mocht het team een gigantische beker mee naar huis nemen. In Lievelde werd vervolgens een mooi kampioensfeestje gevierd bij café De Barbier met een springkussen, een grote berg patat en snacks en heerlijk koele drankjes, samen met ouders, broertjes en zusjes. Daar ontvingen spelers en begeleiding ook nog een mooie verrassing uit handen van shirtsponsor Social Deal. Een lekkere en gezellige afsluiting van een geweldig seizoen door een geweldig team. Beau, Ben, Femke, Finn, Karlijn, Luc, Luuk, Saar en Willem: jullie zijn toppers!