7-4-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – De Tubanters1897 1 1-3 (1-3)

Geluk is wederom niet aan zijde van hardwerkend Erix

Erix is er wederom niet in geslaagd om vanmiddag de 3 punten binnen te halen. In eigen huis verloor een hardwerkend Erix met 1-3 van de nummer 2 van de ranglijst, De Tubanters 1897 uit Enschede.

Erix begon goed aan de 1e helft wat meteen al leidde tot een kansje voor Rick ten Have. Maar zoals al vaker dit seizoen was het geluk ditmaal niet aan Erix-zijde. Erix liep al vroeg achter de feiten aan in deze wedstrijd. In de 13e minuut werd het 0-1 via een prachtig binnengeschoten vrije trap. Vlak daarna, in de 15e minuut, stond het zelfs al 0-2. Erix-doelman Tim Klein Tank beging een overtreding en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop toe te kennen. Deze werd beheerst binnengeschoten. Erix knokte zich knap terug in de wedstrijd want vlak daarna, in de 16e minuut, scoorde Erix-aanvaller Rick ten Have de aansluitingstreffer. 1-2. In deze fase had Erix het betere van het spel en in de 19e minuut leek Erix-aanvaller Thijs Gotink de gelijkmaker binnen te schieten. Geheel vrij voor de doelman wist Thijs helaas het net niet te vinden. De doelman van De Tubanters redde knap op een inzet van dichtbij. In de 23e minuut werd het verschil weer 2 doelpunten. Een misverstand tussen Erix-verdediger Sven Klein Avink en Erix-doelman Tim Klein Tank werd adequaat afgestraft . 1-3. Erix liet zich ondanks deze tegenslag niet van de wijs brengen en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. In de 28e minuut legde Rick ten Have binnen de 16-meter de bal keurig terug op de inkomende Twan Spekschoor. Twan had de hoek voor het uitzoeken maar helaas bracht de Tubanters-doelman wederom knap redding. Erix ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar in het laatste kwartier van de 1e helft werd Erix niet echt meer gevaarlijk. De ruststand was 1-3.

Na rust kwam Erix overtuigend uit de kleedkamer. In de 47e minuut leek een inzet van dichtbij de aansluitingstreffer voor Erix op te leveren. De bal was echter over de doellijn maar vanuit de positie van de scheidsrechter was dit moeilijk te beoordelen waardoor het doelpunt niet werd toegekend. Als er een VAR was geweest dan had dit overduidelijk de 2-3 geweest maar “als” telt niet in het voetbal. In het vervolg van de 2e helft was Erix de bovenliggende partij en het was prijzenswaardig dan men niet opgaf ondanks de tegenslag van het niet toegekende doelpunt. De Tubanters probeerde toe te slaan in de omschakeling en was hierbij bijna succesvol in de 77e minuut. De inzet werd door Erix-verdediger Sven Klein Avink voor de doellijn weggewerkt. In de slotfase kreeg Erix nog een goede mogelijkheid maar wederom leverde dit geen doelpunt op. Eindstand 1-3. Erix zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het geluk is niet aan Erix-zijde en bovendien ontbreken veel basisspelers door blessures. Maar dit wordt gelukkig goed opgevangen door enkele jeugdspelers. Aanstaande donderdagavond 11 april speelt Erix wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal staat het inhaalduel tegen BSC Unisson uit Boekelo op het programma. Hopelijk zit het in deze wedstrijd hopelijk wel een keer mee.