28-4-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – Rietmolen 1 1-5 (0-2)

Erix komt er niet aan te pas tegen Rietmolen ondanks goede openingsfase

Erix heeft vanmiddag op eigen veld een ruime nederlaag geleden tegen Rietmolen en stevent af op nacompetitie om lijfsbehoud in de 4e klasse.

In de openingsfase van de 1e helft openden beide teams zeer aanvallend wat resulteerde in een levendige wedstrijd. Al in de 7e minuut kreeg Rick ten Have een goede mogelijkheid om de score te openen. Zijn inzet was te zacht waardoor de Rietmolen-doelman redding kon brengen. Een minuut later, in de 8e minuut, was het wel raak maar dan aan de andere kant. De rechtsbuiten van Rietmolen sneed van rechts naar binnen en schoot vervolgens raak in de korte hoek. 0-1. Hierbij werd er aan Erix-zijde bijzonder matig verdedigd. Een minuut later, in de 9e minuut, kreeg Erix al de mogelijkheid op de gelijkmaker. De Rietmolen-doelman zat mis maar zijn defensie schoot hem te hulp waardoor Rowan Weenink de gelijkmaker net niet kon binnenschieten. Een minuut later, in de 10e minuut, kreeg Erix een cornerbal. Deze bal werd door de Rietmolen-defensie weggewerkt maar belandde voor de voeten van Rick ten Have. Rick haalde vanaf rand 16-meter hard uit maar zijn inzet ging recht op de Rietmolen-doelman af waardoor deze redding kon brengen. Maar zoals eigenlijk al het gehele seizoen was het geluk niet aan Erix-zijde. In de 11e minuut viel de 0-2 voor Rietmolen. Een vrije trap buiten de 16-meter werd laag en hard ingeschoten. Erix-doelman Tim Klein Tank kon het harde schot niet klemvast krijgen en de bal belandde voor de voeten van de aanvaller van Rietmolen die alerter reageerde dan de Erix-defensie. Vlak na de aftrap van de 0-2 kreeg Erix een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Na een breedtepass van Rick ten Have verschijnt Rowan Weenink alleen voor de Rietmolen-doelman maar deze weet redding te brengen op de inzet van Rowan. De openingsfase van de wedstrijd was zeer levendig en na een kwartier had het zomaar al 3-3 kunnen staan. Zoveel kansen hadden beide ploegen. Maar na deze goede mogelijkheid van Rowan zag je het zelfvertrouwen bij Erix wegvloeien en Rietmolen kreeg de wedstrijd steeds meer in handen. Rietmolen combineerde gemakkelijker en was enkele malen akelig dichtbij de 0-3. Erix kwam er steeds sporadischer uit. Alleen in de 29e minuut was Rick ten Have dichtbij de aansluitingstreffer. Rick sneed van links naar binnen en haald vervolgens hard uit. Zijn schot ging rakelings naast. De ruststand was 0-2.

Na rust kwam Rietmolen beter uit de kleedkamer en in de 48e minuut besliste het de wedstrijd definitief. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij goed binnengeschoten. 0-3. Het laatste sprankje hoop op een goed resultaat was hiermee definitief vervlogen en Erix kwam er niet meer aan te pas. Rietmolen controleerde de wedstrijd, combineerde gemakkelijk en kreeg veel ruimte. In de 57e minuut viel ook nog de 0-4 en van een wedstrijd was geen sprake meer. Positief aspect was nog wel de 1-4 van Rick ten Have. Een voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink werd door Rick vol op de slof genomen. Een prachtig doelpunt maar helaas zonder waarde. Rietmolen nam wat gas terug en Erix had in deze fase ook zomaar de 2-4 kunnen maken. Een voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink belandde bij Rick ten Have. In vrijstaande positie schoot Rick de bal in het zijnet. In de 71e minuut viel de nederlaag voor Erix nog wat ruimer uit. Slecht uitverdedigen aan Erix-zijde werd afgestraft door middel van een bekeken schot die vanaf de 16-meter die in de linkerbovenhoek werd geschoten. Eindstand 1-5. De hoop op rechtstreekse handhaving voor Erix lijkt door deze nederlaag definitief vervlogen en dient men zich te richten op nacompetitie om lijfsbehoud. Aanstaande zondag 5 mei speelt Erix wederom thuis, ditmaal tegen EMOS uit Enschede. Hopelijk worden de punten ditmaal wel in eigen huis gehouden, al is het alleen maar om het zelfvertrouwen wat op te krikken.