28-10-2018: wedstrijdverslag Sp. Overdinkel 1 – Erix 1 3-0 (1-0)

Erix verliest terecht van een effectiever Sp. Overdinkel

Erix heeft vanmiddag een nederlaag geleden tegen Sp. Overdinkel. Het werd 3-0 voor de Tukkers in een wedstrijd waarin voor Erix voornamelijk in de 1e helft mogelijkheden lagen.

Erix moest vanmiddag aantreden tegen een club waar het in haar lange historie nog nooit tegen gespeeld heeft, namelijk Sp. Overdinkel. Een dorp ten noordoosten van Enschede vallend onder de gemeente Losser.

Erix kwam al in de 2e minuut op achterstand doordat een hoge voorzet niet goed werd weggewerkt. De bal werd door een verdediger van Erix voor de voeten van een aanvaller van Sp. Overdinkel gekopt die van dichtbij eenvoudig kon binnenschieten. 1-0. Erix liep al zeer vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. Maar Erix herpakte zich goed en kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren zoals in de 19e minuut. Een goede combinatie tussen Harm Spekschoor en Rob van Ittersum waarbij Harm door Rob alleen voor de doelman werd gezet. Harm haalde hard uit maar zijn inzet werd gekeerd door tegen de vuisten van de doelman te schieten. Niet veel later, in de 21e minuut, was Erix wederom dichtbij een doelpunt. Een vrije trap werd vanaf rechts door Rick ten Have in de 16-meter gebracht waarbij Twan Spekschoor het net niet lukte om zijn hoofd goed tegen de bal te zetten waardoor ook deze kans verloren ging. Erix had in deze fase het initiatief maar moest hierbij alert blijven voor de omschakelmomenten van Sp. Overdinkel die met name in de voorhoede over snelle en behendige spelers beschikten. In de 22e minuut kreeg Sp. Overdinkel een vrije trap buiten de 16-meter. Deze werd hard en laag ingeschoten maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde hierbij bekwaam door de bal klemvast te pakken. In de 33e minuut kreeg Erix wederom een goede kans op de gelijkmaker. Rick ten Have werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd door Rob van Ittersum en Rick had hierbij meteen de bal voor moeten geven op de vrijstaande Rowan Weenink. In plaats daarvan legde Rick de bal voor zijn linkervoet en probeerde de bal in de korte hoek te schieten. De bal belandde helaas in het zijnet. In de 36e minuut was het wederom Rick ten Have die voor gevaar zorgde. Harm Spekschoor legde de bal vanaf de achterlijn terug op Rick die op de 16-meter klaar stond om te schieten. Helaas raakte Rick de bal hierbij niet goed waardoor deze over het doel verdween. Erix had in de 1e helft het initiatief maar moest zoals al eerder vermeld alert blijven op de omschakelmomenten van Sp. Overdinkel. Op slag van rust voorkwam Erix-doelman Tim Klein Tank een 2-0 achterstand door een vrije trap over het doel te tikken. De ruststand was 1-0 voor Sp. Overdinkel.

Na rust kwam Erix goed uit de kleedkamer wat in de 46e minuut resulteerde in een goede kans voor Harm Spekschoor. Rick ten Have brak op rechts door en legde de bal terug op Harm die hierbij niet goed kon uithalen. Erix ging steeds meer naar voren spelen en hierdoor kregen de snelle en behendige voorhoedespelers van Sp. Overdinkel steeds meer ruimte om gevaar te stichten. Dit leidde tot mogelijkheden in de 51e (schot net over na voorzet vanaf de linkerkant) en 54e minuut (alleen voor de keeper waarbij de Erix-defensie tenauwernood kan ingrijpen). In de 56e minuut valt dan de 2-0. Bij een cornerbal is de Erix-defensie niet alert genoeg en de bal werd door een aanvaller van Sp. Overdinkel van dichtbij hard en hoog binnengeschoten. Erix probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren maar de nauwkeurigheid ontbrak zowel in de eindpass als in de voorzetten vanaf de zijkanten. Doordat Erix alles of niets ging spelen krijgt Sp. Overdinkel steeds meer ruimte en hiermee wisten de snelle en rappe aanvallers wel raad. In de 78e minuut viel dan de definitieve beslissing in de wedstrijd. Een goede combinatie door het centrum van de Erix-defensie waarbij de kleine en rappe aanvaller van Sp. Overdinkel alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank verscheen. Tim werd verschalkt met een fraaie lob en de wedstrijd was hiermee definitief beslist. 3-0.

Erix probeerde het vanmiddag wel maar Sp. Overdinkel was effectiever in het benutten van de mogelijkheden. Door deze nederlaag is Erix afgezakt naar de onderste regionen in de 4e klasse B. De komende twee weken, zondag 4 en 11 november, is Erix vrij. Op zondag 18 november speelt Erix wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen BSC Unisson in Boekelo.