24-3-2019: wedstrijdverslag EMOS 1 – Erix 1 3-3 (0-1)

Erix en EMOS schieten weinig op met puntendeling in degradatiestrijd

Erix heeft vanmiddag in de degradatiekraker tegen EMOS uit Enschede een verdiend punt gehaald. 3-3. Voor beide ploegen is dit punt te weinig om weg te komen uit de onderste regionen in de 4 klasse B.

Op een zeer hobbelig veld kwam Erix prima uit de startblokken. Dit resulteerde al in de 4e minuut in een 0-1 voorsprong voor Erix. Thijs Gotink stuurde Rowan Weenink op rechts de diepte in. Rowan had  vrije doortocht richting de EMOS-doelman en alleen voor de doelman rondde Rowan beheerst af. Hierna ging het fysiek sterke EMOS meer druk zetten op de Erix-defensie door middel van lange passes van achteruit. Mede omdat goed combinatiespel door het hobbelige veld bijna onmogelijk was. Erix loerde op de counter en was hiermee in de 20e minuut bijna succesvol via Rick ten Have. Rick knalde de bal vanaf de linkerkant hard op de vuisten van de EMOS-doelman. EMOS bleef druk zetten op de Erix-defensie en dit resulteerde in de 26e minuut bijna in de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist en ging rakelings voorlangs het Erix-doel. De wedstrijd kenmerkte zich door veel duels en rommelig spel. In de 40e minuut kroop Erix door het oog van de naald. Een voorzet werd door een Erix-verdediger dermate van richting veranderd waardoor deze op de paal belandde. Het geluk was in deze fase aan Erix-zijde. Erix ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Vlak na rust, in de 48e minuut, was de eerst de beste kans voor EMOS. Een voorzet van rechts werd van dichtbij rakelings langs het doel van Erix-doelman Tim Klein geschoten. Het spelbeeld ten opzichte van de 1e helft was nauwelijks veranderd. Er werden veel duels uitgevochten en beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange pass naar voren. Ondanks dat het een fysieke wedstrijd was bleef het sportief. In de 52e minuut leek EMOS op gelijke hoogte te komen. Een terugspeelbal op Erix-doelman Tim Klein Tank stuiterde dermate op waardoor Tim de bal miste en deze in het doel leek te belandden maar de alerte Rik Wassink haalde met een ultieme sliding de bal net voor de lijn weg. In de 55e minuut kreeg Rick ten Have een prima kans om Erix op voorsprong te zetten. Rick wist balverlies van een EMOS-verdediger niet af te straffen. Alleen richting de EMOS-doelman speelde Rick de bal te ver voor zich uit waardoor de doelman redding kon brengen. In de 69e minuut kreeg EMOS een strafschop toegekend na gevaarlijk spel. De speler van EMOS kwam zelf laag met zijn hoofd in maar desondanks zag de scheidsrechter er gevaarlijk spel in. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten. 1-1. Erix was het heel even kwijt en in de 70e minuut kreeg EMOS een grote kans op op voorsprong te komen. De bal werd van dichtbij hard en hoog overgeschoten. In de 74e minuut kwam EMOS op voorsprong. Een voorzet van rechts werd keurig langs Erix-doelman Tim Klein Tank gekopt. 2-1. Maar gelukkig had Erix het antwoord meteen paraat. In de 75e minuut legde de ingevallen JO17 speler Duke Gralike de bal keurig terug op Nordin Stevens. Nordig haalde buiten de 16-meter hard uit en via een been van een EMOS-verdediger werd de bal dermate van richting veranderd waardoor deze in het doel verdween. 2-2. Op dat moment ontspon zich een levendige wedstrijd omdat beide ploegen zich beseften dat men met een puntendeling niet veel opschoot. Het spel golfde op een neer en Erix leek de gelukkigste ploeg te worden deze middag. In de 83e minuut kreeg Erix een vrije trap te nemen aan de rechterkant van het veld. Voordat de vrije trap werd genomen paste Erix nog een wissel toe en de moegestreden Cas Ekelhof werd vervangen door JO19-speler Viggo te Woerd. De vrije trap belandde in de 16-meter voor de voeten van de zojuist ingevallen Viggo te Woerd en deze schoot beheerst raak. 2-3. Helaas werd Viggo niet de matchwinner want in de 86e minuut viel uiteindelijk toch nog de gelijkmaker. Hierbij werd aan de EMOS-speler net teveel ruimte weggegeven waardoor deze vanaf de 16-meter de bal laag onderin de hoek kon binnenschieten. 3-3. Dit was tevens de eindstand en gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag. Zoals al eerder vermeld blijft Erix door dit gelijke spel in de onderste regionen staan en het gat naar de veilige plek 10, waar EMOS nu staat, bedraagt slechts 1 punt. Een 3-punter is de komende tijd absoluut noodzakelijk. Aanstaande zondag 31 maart is Erix vrij en op zondag 7 april speelt Erix thuis tegen De Tubanters 1897.