2-12-2018: wedstrijdverslag T.V.O. 1 – Erix 1 4-1 (3-1)

Erix verliest van kwalitatief beter T.V.O.

Erix heeft vanmiddag in Beckum tegen de nummer 2 van de 4e Klasse B, T.V.O., een 4-1 nederlaag geleden. Erix had vanmiddag vooral moeite met de snelle spitsen en de lopende mensen op het middenveld.

Erix liep al vroeg achter de feiten aan want in de 3e minuut stond het al 1-0 voor T.V.O. Op een steekpassje in de 16-meter werd door de Erix-defensie en Erix-doelman Tim Klein Tank niet alert gereageerd waarbij de behendige T.V.O-spits Aaron van Laar Tim omspeelde en de bal diagonaal in het Erix-doel schoot. Een vroege tegenvaller voor Erix. Maar Erix was niet uit het veld geslagen en in de 9e minuut viel dan de gelijkmaker na een prima aanval. Een prima pass van Nordin Stevens bereikte op de linkerkant Rick ten Have. Rick passte vervolgens op gelegenheidsspits Wouter ten Have en Wouter legde de bal vervolgens keurig breed op de geheel vrijstaande Rowan Weenink die de bal binnen de 16-meter beheerst achter de T.V.O.-doelman schoot. 1-1. Erix ging daarna goed door en in de 13e minuut kreeg Erix een goede kans om op voorsprong te komen. Een goede voorzet van Wouter ten Have kwam binnen de 16-meter terecht voor de voeten van Rick ten Have die vervolgens hoog over schoot. In de 15e minuut was het bijna raak voor T.V.O.. Een snelle aanval over de rechterkant waarbij de bal hard en laag werd voorgezet, kon net niet worden binnengewerkt door de spits van T.V.O.. Hij kwam een teenlengte tekort. In de 20e minuut moest Erix-doelman Tim Klein Tank handelend optredend bij een hard en laag afstandsschot. Niet veel later, in de 22e minuut, kwam Erix heel ongelukkig op achterstand. Een afstandsschot werd door Erix-libero Harm Spekschoor dermate van richting veranderd waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank op het verkeerde been stond en de bal in het Erix-doel verdween. 2-1. Erix ging hierna naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar moest alert zijn op de snelle omschakelmomenten van T.V.O.. In de 32e minuut kreeg Erix een kansje op de gelijkmaker. Een hoekschop werd door Nordin Stevens net naastgekopt. T.V.O. nam hierna meer het heft in handen en Erix moest verder terug. In de 35e minuut werd het 3-1 voor T.V.O. na een scrimmage in het doelgebied van Erix. De Erix-defensie kon de bal niet wegkrijgen en de bal werd van dichtbij in het Erix-doel geschoten. Erix had het in deze fase lastig met de snelle mensen van T.V.O. in de voerhoede en op het middenveld. In de 37e minuut kon T.V.O. de wedstrijd definitief beslissen maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde bekwaam op een inzet van dichtbij. De ruststand was 3-1 en gezien het spelbeeld was dit wel verdiend.

Na rust probeerde Erix druk te zetten op de T.V.O.-defensie maar liet hierbij ook meer ruimte achter de Erix-defensie. Deze geboden ruimte werd door T.V.O. in de 50e minuut prima benut. Een snelle aanval over de rechterkant werd door de rechtsbuiten van T.V.O. hard en laag voorgezet en deze werd door T.V.O.-goalgetter Aaron van Laar van dichtbij hard en hoog tegen de touwen geschoten. 4-1 en hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Maar wie dacht dat T.V.O. uit zou lopen naar een grote score kwam bedrogen uit. Erix bleef voetballen en gaf zich niet zomaar gewonnen en dat viel te prijzen gezien de stand. Erix kreeg in het vervolg van de 2e helft enkele prima kansen via Rowan Weenink in de 57e minuut (schot over na voorzet Rick ten Have) en in de 70e minuut via Rick ten Have die zijn schot rakelings over zag gaan na een goede actie vanaf links. In de 75e minuut was er nog een goede kans voor T.V.O. waarbij van dichtbij de bal hard over werd geschoten. Het laatste noemenswaardig feit viel te noteren in de 80e minuut. Het was wederom Rick ten Have die een hard schot net naast zag gaan. De eindstand bleef 4-1 en daardoor blijft Erix in de onderste regionen in de 4e Klasse B. Aanstaande zondag 9 december speelt Erix thuis een zeer belangrijke wedstrijd tegen een mede-concurrent onderin, namelijk Rietmolen. Beide ploegen hebben 9 punten uit 9 wedstrijden dus we kunnen spreken van een 6-punten duel.