17-2-2019: wedstrijdverslag Rekken 1 – Erix 1 1-1 (1-0)

Erix speelt gelijk in evenwichtig duel (1-1)

Erix moest op bezoek bij sportclub Rekken dat onderaan in de 4e klasse B staat. Voor Rekken was het zaak om te winnen van Erix om nog enigszins aansluiting te kunnen krijgen met de rest van de ploegen. Erix daarentegen had vorige week al een opsteker door de winst op FC Eibergen.
Daardoor had men weer mooi aansluiting gekregen met een 8-tal ploegen die vanaf de 4e plaats nog binnen 6 punten staan.
Rekken begon met een schotje voorlangs, waarna Rowan Weenink in de 5e minuut de keeper probeerde te verschalken met een lob vanaf 35 meter. In de 10e minuut kon dezelfde Rowan Erix op voorsprong zetten. Een steekpass van de prima spelende Nordin Stevens bracht Rowan alleen voor de keeper. Helaas was de schuiver niet geplaatst genoeg zodat de keeper van Rekken redding kon brengen. Na een kwartier kwam Rick ten Have aan de bal, maar een soloactie kwam niet verder dan een bal die voorlangs de goal werd geschoten. Rekken kwam na een half uur ineens op voorsprong. Een goede aanval over de rechterkant werd strak voorgezet. De aanvaller van Rekken kreeg 3 kansen om de bal er in te schieten. 2 maal redde Erix-keeper Tim klein Tank kordaat, maar de 3e keer was hem teveel. 1-0. Een schot voorlangs van Rekken in de 33e minuut en een kleine mogelijkheid aan de andere kant voor Erix brachten beide teams voor de rest weinig gevaar voor de doelen. De beide ploegen probeerden er in het laatste kwartier voor de rust nog wat van te maken maar het bleef bij de 1-0.

Na rust kwam Erix beter uit de kleedkamer en had 20 minuten lang een optisch overwicht zonder echt sprankelend te voetballen. Duels werden gewonnen en de bal viel iets vaker de goede kant op. In de 59e minuut werd een voorzet door Nordin net overgekopt. 2 minuten later was het raak. Een voorzet van Twan Spekschoor werd bij de 2e paal door Rick ten Have op waarde ingeschat en droog binnengeschoten 1-1. 3 minuten later pakte Erix bijna de voorsprong door een goede 1-2 combinatie waarbij de in de 2e helft ingevallen Pieter ten Have de bal over de keeper lobte. Helaas net naast. Na 75 minuten was het voor Erix wel over en vloeiden de krachten weg. Hoop was er nog op een bevlieging van de voorwaartsen, maar daar zat niet voldoende scherpte meer in. Rekken kreeg in de 79e minuut nog een kans die in de handen van Tim werd gekopt. Daarna was er nog een 1 op 1 situatie die Tim goed inschatte.
Het bleef bij 1-1 waarbij aangetekend moest worden dat beide ploegen ook niet echt recht hadden op de winst.  Volgende week speelt erix de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Tubanters 1897 waarbij de hoop is dat er weer net zoveel supporters zijn als afgelopen zondag om het team aan te moedigen.