14-4-2019: wedstrijdverslag Rietmolen 1 – Erix 1 2-2 (1-0)

Hardwerkend Erix pakt verdient punt tegen Rietmolen maar blijft desondanks in degradatienood

Een hardwerkend Erix heeft vanmiddag een verdient punt gepakt in en tegen Rietmolen. 2-2. Desondanks is dit punt te weinig om serieus in aanmerking te komen voor rechtstreekse handhaving.

De eerste goede kans in de 1e helft viel te noteren in de 3e minuut. Een cruciaal duel op het middenveld werd verloren waardoor de spits van Rietmolen alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af kon gaan. Tim verkleinde zijn doel goed en kon redding brengen. In de 7e minuut liet Erix voor het eerst van zich gelden. Een voorzet vanaf de rechterkant van Rowan Weenink werd door Rick ten Have vol op de slof genomen. De bal werd hoog over geschoten. Wellicht was het beter om de bal met binnenkant voet te nemen maar dat is altijd achteraf. In de beginfase van de 1e helft was Rietmolen de betere ploeg en de afvallende ballen werden steeds door hen opgepikt. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Erix wat beter in de wedstrijd. In de 21e minuut leidde dit tot een goede mogelijkheid. Een goed afgemeten voorzet vanaf de linkerkant door Rick ten Have werd door Erix-spits Thijs Gotink goed in de hoek geschoten. Echter was Thijs zijn inzet net te zacht waardoor de Rietmolen-doelman redding kon brengen. Even later, in de 25e minuut, leek Nordin Stevens alleen op de Rietmolen-doelman af te gaan. Echter nam Nordin de bal net niet goed genoeg aan waardoor de Rietmolen-doelman redding kon brengen. In de 28e minuut viel er wederom een goede kans voor Erix te noteren. Een goede voorzet vanaf rechts van wederom Rowan Weenink kon door Thijs Gotink net niet tussen de palen worden gewerkt. Het was Erix dat in deze fase de betere mogelijkheden kreeg maar zoals wel vaker dit seizoen werden deze niet benut. In de 39e minuut leek Erix zichzelf de das om te doen door een foutieve breedtepass van Teun Weenink door het centrum van de verdediging. De Rietmolen-spits ging alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af maar Tim bracht, zoals wel vaker dit seizoen, wederom redding. Op slag van rust raakte Erix toch op achterstand. Een prachtig afstandsschot van buiten de 16-meter verdween prachtig in de bovenhoek. Tim was hierbij kansloos. 1-0. Hierbij werd er te weinig druk op de bal gezet door het Erix-middenveld. Ruststand 1-0.

Na rust begon het duel zeer levendig. In de 46e minuut kreeg Rietmolen een goede kopkans. Deze werd in vrijstaande positie net naast het Erix-doel gekopt. In de daaropvolgende aanval werd de na rust ingevallen Juup te Woerd de diepte ingestuurd. Juup legde de bal keurig breed op Thijs Gotink die beheerst de gelijkmaker scoorde. 1-1. De feestvreugde was echter van korte duur voor Erix. In de 49e minuut beging Wouter ten Have binnen de 16-meter een minimale overtreding op de spits van Rietmolen. Voor de scheidsrechter was dit voldoende om de bal op de penalty-stip te leggen. Deze penalty werd beheerst binnengeschoten. 2-1 en Erix liep weer achter de feiten aan. In de 52e minuut leek Rietmolen het duel te beslissen. De bal werd op de achterlijn teruggelegd richting de 16-meter. Echter was de inzet vanaf de 16-meter te zacht waardoor deze een eenvoudige prooi werd voor Erix-doelman Tim Klein Tank. Erix knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg een goede mogelijkheid in de 56e minuut. Een voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink belandde voor de voeten van Thijs Gotink. Vanaf de 16-meter schoot Thijs in vrijstaande positie de bal over. In de 69e minuut leek Rowan dan eindelijk de gelijkmaker binnen te schieten. Rowan omspeelde de doelman maar zijn schot was te onbesuisd waardoor deze over het doel verdween. In deze situatie vlagde de grensrechter voor buitenspel maar dit werd door de scheidsrechter genegeerd. Erix leek zich te beseffen om voor rechtstreekse handhaving in aanmerking te komen dat een 3-punter absoluut noodzakelijk was. Ondanks het matige voetbal bleef Erix knokken voor een goed resultaat en kreeg hiervoor loon naar werken in de 87e minuut. Een lange bal van achteruit werd door Teun Weenink, die als stormram voorin was geposteerd, doorgekopt naar Rick ten Have. Buiten de 16-meter haalde Rick nauwkeurig uit en de bal belandde met effect in de lange hoek. Een prachtig doelpunt en een op dat moment terechte gelijkmaker. 2-2. Erix probeerde nog aan te zetten voor een slotoffensief maar dat leverde helaas niet de winnende treffer op. Eindstand 2-2. Erix moet er serieus rekening mee houden dat men nacompetitie moet gaan spelen om lijfsbehoud in de 4e klasse omdat het gat naar de veilige plek 10 reeds 4 punten bedraagt. Op deze veilige plek 10 staat nu FC Eibergen. Aanstaande vrijdag 19 april speelt Erix thuis tegen koploper T.V.O. uit Beckum. De wedstrijd begint om 19.30 uur op Sportpark Delakker in Lievelde.