12-5-2019: wedstrijdverslag KSV 1 – Erix 1 3-1(0-1)

Erix lijdt onnodige nederlaag in de “Kleine Derby van Oost Gelre”.

Erix heeft vanmiddag tegen buurtclub KSV een onnodige nederlaag geleden. 3-1. Binnen 2 minuten werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven.

Erix begon goed aan de 1e helft wat al resulteerde in een afstandsschot in de 1e minuut van Cas Ekelhof. Hierbij bracht KSV-doelman Wesley Keegstra stijlvol redding. Erix had in de beginfase het betere van het spel en kreeg in de 17e minuut een goede kans om op voorsprong te komen. Een dieptepass van Rick ten Have op Nordin Stevens werd door Nordin breed gelegd voor het KSV-doel maar de defensie van KSV kon net op tijd redding brengen voordat Twan Spekschoor de bal kon binnenwerken. In de 22e minuut werd KSV gevaarlijk via hun snelle buitenspeler Erwin van de Wolfshaar. Hij nam de bal vanaf de rechterkant in de loop mee en zijn inzet ging voorlangs het Erix-doel. Het spel golfde  in deze fase op en neer en beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal van achteruit. In de 31e minuut kwam Erix op voorsprong na een prima aanval. Rick ten Have opende op rechts op de mee opgekomen Rick Wassink. Rick zette de bal hard en laag voor en deze werd keurig afgerond door Twan Spekschoor door middel van een harde schuiver in de lange hoek. 0-1. Op dat moment was deze voorsprong voor Erix verdiend. Erix had het meeste balbezit en controleerde de wedstrijd. De ruststand was 0-1.

Na rust kwam Erix goed uit de kleedkamer en leek zelfs in de 48e minuut de 0-2 te maken via Twan Spekschoor. Maar Twan stond in buitenspelpositie waardoor deze kans om zeep werd geholpen. In de 54e minuut was er gevaar van KSV. Een afstandsschot werd goed gepakt door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de beginfase van de 2e helft trok Erix de goede lijn van de 1e helft door en kreeg in de 60e minuut wederom een goede kans op de 0-2. Twan Spekschoor ging alleen op KSV-doelman Wesley Keegstra af maar Twan treuzelde net iets te lang waardoor de defensie van KSV nog kon ingrijpen. Maar zoals eigenlijk al het gehele seizoen bij Erix: als je zelf de kansen niet benut dan valt het doelpunt wel aan de andere kant. In de 68e minuut kwam KSV op 1-1. De bal werd via een aanval over de linkerkant vanaf de achterlijn teruggelegd ter hoogte van de strafschopstip en deze werd beheerst binnengeschoten door Tim Minkhorst.  Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller stond Erix al op achterstand. In de 69e minuut werd de bal vanaf de 16-meter beheerst binnengeschoten door Stan Gunnewick. Binnen 2 minuten tijd werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven door Erix terwijl men deze daarvoor nog in handen had. Erix probeerde nog wel aan te zetten in de slotfase maar echt gevaar leverde dit niet meer op. Rowan Weenink kreeg nog twee kansjes in de 78e minuut (schot vanaf de 16-meter waarbij de KSV-doelman redding bracht) en in de 85e minuut (kopbal naast). In blessuretijd viel dan definitief het doek voor Erix. Een cornerbal werd verkeerd weggekopt en belandde voor de voeten van KSV-aanvaller Erwin van de Wolfshaar die eenvoudig de 3-1 kon aantekenen. Even later kreeg KSV zelfs nog een strafschop maar deze werd gekeerd door Tim Klein Tank.

Ondanks dat het vertoonde spel zichtbaar beter was dan in de voorgaande weken leverde dit helaas geen punten op. Door deze nederlaag is Erix definitief veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om handhaving in de 4e klasse. Aanstaande zondag 19 mei speelt Erix thuis tegen FC Aramea.