11-4-2019: Wedstrijdverslag Erix 1 – BSC UNISSON 1 2-3 (1-1)

Erix kan stap naar boven nog niet zetten

Erix moest afgelopen donderdag inhalen tegen BSC UNISSON uit Boekelo. Er was hoop dat het goede spel uit de wedstrijd tegen De Tubanters afgelopen zondag dit keer omgezet kon worden in 3 punten.
Aangezien EMOS, dat net boven Erix op een veilige plek staat, op dezelfde dag rode lantaarndrager Rekken zou treffen was winst vanavond absoluut noodzakelijk.
Beide partijen begonnen rommelig aan de wedstrijd. In de 2e minuut ging een voorzet van BSC Unisson net voorlangs. Een paar minuten later kwam Erix voor de goal van de tegenstander. Bij een voorzet van Rick ten Have stond Rowan Weenink net verkeerd achter de bal om deze de goede richting te geven. Na 10 minuten kwam Erix goed weg. Een slecht uitverdedigde bal werd na een inzet knap gered door Erix-doelman Tim klein Tank. 2 minuten later kwam Erix bijna op voorsprong. Thijs Gotink schoot de bal in het doel maar helaas floot de scheidsrechter af in verband met appeleren voor hands. Het doelpunt werd niet toegekend.  Het spel van beide partijen was niet om over naar huis te schrijven. Verrassend was het dan ook dat Erix in de 21e minuut op voorsprong kwam. Een goede crosspass van Cas Ekelhof werd door Rowan Weenink strak bij de 2e paal voorgezet waarbij Rick ten Have er alleen maar tegenaan hoefde te lopen. 1-0. Men zou denken dat dit Erix zou sterken, maar de passing was slordig en ondanks goede bedoelingen kwam er geen lijn in het spel. In de 27e minuut werd de gelijkmaker door BSC Unisson gescoord via een gemakkelijk weggegeven corner. Na een half uur kreeg Unisson nog een goede kans maar Tim redde kordaat. Vlak voor rust zette de goed spelende Wouter ten Have middels een steekpass Rowan Weenink voor de keeper. Deze moest alle zeilen bijzetten om eerder bij de bal te zijn dan de keeper. Helaas kon hij de bal net niet langs de keeper slepen.

Na de rust begon BSC Unisson beter dan Erix. 2e ballen vielen te vaak voor de tegenstander. In de 52e minuut kon BSC Unisson door het midden combineren en de 1-2 scoren. Na een uur kreeg Erix de kans op de gelijkmaker. Een diepe bal kon door Nordin Stevens net niet onder controle gebracht worden. 5 minuten later leek de wedstrijd gespeeld. Een aanval over links werd in de hoek binnengeschoten. 1-3. Erix probeerde het wel maar kwam meer via toeval dan via combinaties voor de goal van de tegenstander. Een slotoffensief bracht Erix nog op 2-3 door Rowan zodat er zowaar nog even geloof was in een resultaat. Dat had er ook kunnen komen, maar een kopbal van Nordin Stevens ging net over.

Het gat met de veilige plaats is hierdoor niet kleiner maar zelfs groter geworden door de winst van concurrent  EMOS. Het gaat naar de veilige plek bedraagt nu 4 punten en een wedstrijd meer gespeeld in het nadeel van Erix. Het is op dit moment ook zaak dat de selectie de koppen bij elkaar steken om het heilige vuur er nog weer in te krijgen. Daarnaast is het te hopen dat vanuit de hoek van de geblesseerde spelers in de finale van dit seizoen er nog wat terug komen om alles op alles te kunnen zetten en het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Aanstaande zondagmiddag 14 april speelt Erix de uitwedstrijd bij Rietmolen.