10-3-2019: wedstrijdverslag Buurse 1 – Erix 1 3-0 (1-0)

Erix verliest van kwalitatief beter Buurse

Erix heeft vanmiddag een ruime nederlaag geleden tegen een kwalitatief beter Buurse. 3-0. Door de harde wind en regen was van echt goed voetbal nauwelijks sprake.

Buurse begon beter aan de wedstrijd dan Erix. Dit resulteerde al in de 5e minuut tot een kans voor Buurse. Tim bracht redding op een diagonaal schot vanaf rechts. Erix was in de beginfase van de wedstrijd vooral zoekende wie nou wie moest oppakken en dit resulteerde in veel ruimte aan de zijkanten voor Buurse. De middenvelders van Erix moesten steeds de grote ruimtes dichtlopen. Buurse combineerde gemakkelijker en dit resulteerde in de 11e minuut al bijna tot de 1-0. Een hard, laag schot vanaf de 16-meter verdween rakelings langs het doel van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 16e minuut (schot net naast) en de 17e minuut (Tim Klein Tank redt op een inzet van dichtbij) kreeg Buurse wederom goede kansen om te scoren. Erix had in de 1e helft moeite om elkaar te vinden en ondervond daarbij ook veel hinder van de harde tegenwind. In de 20e minuut kwam Buurse verdiend op voorsprong. Balverlies op het Erix-middenveld was de aanleiding hiertoe. De bal werd beheerst vanaf de 16-meter hard en laag binnengeschoten in de lange hoek. Erix-doelman Tim Klein kon er net niet meer bij. 1-0. Hierna kwam Erix wat beter in de wedstrijd en kreeg in de 27e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Rowan Weenink zette de bal vanaf rechts hard en laag voor maar Rick ten Have kon de bal helaas niet binnenwerken. Rick zijn inzet ging naast. In de 32e minuut kreeg Erix wederom een goede mogelijkheid. Twan Spekschoor stuurde Rowan Weenink de diepte in maar Rowan zijn inzet werd gekeerd door de Buurse-doelman. Verder gebeurde er weinig meer voor rust. Ruststand 1-0.

Vlak na rust, in de 47e minuut, leek Erix op ludieke wijze gelijk te maken. Een scheidsrechtersbal waarbij Rowan Weenink aangaf deze terug te willen schieten naar de Buurse-doelman, kreeg door de harde wind dermate veel vaart waardoor de Buurse-doelman geen redding meer kon brengen en deze in het Buurse-doel verdween. Volgens de regels is het een doelpunt maar de scheidsrechter keurde de goal af. Na wat ophef over een weer ging de wedstrijd verder. Helaas kon Erix hierna ging vuist maken en in de 55e minuut viel de 2-0. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits van Buurse over Erix-doelman Tim Klein Tank gewerkt en waarbij de Erix-defensie niet adequaat ingreep. Vlak daarna, in de 57e minuut, kreeg Erix nog een kansje op de aansluitingstreffer, maar hierbij werd de bal in vrije positie recht op de Buurse-doelman geschoten. In de 61e minuut viel dan de definitieve beslissing. Een steekpass van achteruit werd goed opgepikt door de spits van Buurse die vervolgens de bal beheerst achter Erix-doelman Tim Klein Tank schoot. 3-0. Hierna was het geloof in een resultaat bij Erix definitief verdwenen en werden de omstandigheden steeds zwaarder door de harde wind en regen. Buurse voetbalde de wedstrijd verder rustig uit. Rick ten Have kreeg in de laatste minuut nog een goede kans op de eretreffer, echter ging Rick zijn inzet net voorlangs. Door dit resultaat blijft Erix onderin de 4e klasse B staan. Maar het onderlinge verschil qua punten is bij de staartploegen vanaf plek 7 uitermate klein maar een snelle 3-punter zou voor Erix uiterst welkom zijn. Aanstaande zondag 17 maart speelt Erix thuis tegen Sp. Overdinkel.