10-2-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – FC Eibergen 1 2-0 (2-0)

Erix behaalt in 1e wedstrijd na de winterstop een zwaarbevochten maar broodnodige overwinning tegen sterker FC Eibergen.

Erix heeft vanmiddag in de strijd om klassebeboud 3 hele belangrijke punten gepakt tegen FC Eibergen. 2-0.

Na een aantal afgelastingen was de wedstrijd tegen FC Eibergen de 1e wedstrijd na de winterstop en ook meteen een hele belangrijke. Om onderin weg te komen moest er vanmiddag gewonnen worden. In de 1e minuut kreeg FC Eibergen al meteen een goede mogelijkheid. De bal werd hierbij van de achterlijn teruggelegd op de 16-meter maar de inkomende middenvelder raakte de bal dermate verkeerd dat deze naast het Erix-doel verdween. Het spelbeeld was al meteen duidelijk: FC Eibergen had het meeste balbezit en combineerde veelvuldig op de Erix-helft en Erix moest het hebben van counter-mogelijkheden. In de 9e minuut kwam Erix gelukkig op voorsprong. Erix-verdediger Wouter ten Have wilde iets over de middenlijn een lange pass geven richting het 16-meter gebied van FC Eibergen. Wouter raakte de bal dermate dat deze, mede gedragen door de wind, over de FC Eibergen-doelman in het doel verdween. 1-0. Een gelukkige, maar zeer welkome opsteker voor Erix. FC Eibergen ging hierna naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor in de 11e minuut een goede gelegenheid maar de FC Eibergen-spits kon een voorzet vanaf rechts net niet in het Erix-doel glijden. In de 13e minuut kreeg Erix een vrije trap schuin buiten de 16-meter nadat Rick ten Have onderuit was gehaald. De FC Eibergen-verdediger kreeg voor deze overtreding een gele kaart en waarbij de discussie ontstond of Rick wel of niet een doorgebroken speler was. Harm nam deze vrije trap. De FC Eibergen-doelman kon in eerste instantie nog redding brengen maar de rebound van dichtbij was een prooi voor Twan Spekschoor. 2-0. Hierna ontspon zich een eenzijdig duel: FC Eibergen had bijna continue balbezit en Erix loerde op de counter. FC Eibergen was een aantal keren dichtbij de aansluitingstreffer zoals in de 40e minuut. De bal werd wederom vanaf de achterlijn keurig teruggelegd  maar werd van dichtbij dermate slecht ingeschoten zodat deze naast het Erix-doel verdween. FC Eibergen had in de 1e helft het geluk niet aan haar zijde. Erix ging rusten met een 2-0 voorsprong.

Na rust hetzelfde spelbeeld: FC Eibergen combineerde veelvuldig op de Erix-helft en Erix probeerde met counters gevaar te stichten voor het FC Eibergen-doel. Ondanks een groot veldoverwicht was de dadendrang en dreiging van FC Eibergen minder dan in de 1e helft. FC Eibergen combineerde op de Erix-helft en hierbij ging de bal veelvuldig naar de linker- of rechterkant. Hieruit volgde dan een voorzet die vrij gemakkelijk verdedigd kon worden door de Erix-defensie. In de 65e minuut kreeg FC Eibergen een kansje op de aansluitingstreffer maar het schot ging vanaf de 16-meter net over het Erix-doel. In de 74e minuut kreeg Erix nog een goede mogelijkheid via Rick te Have. Zijn afstandsschot ging rakelings naast. FC Eibergen gaf nog niet op en ging in de slotfase nog een keer alles op alles zetten om toch nog met een resultaat naar Eibergen te kunnen vertrekken. Maar de overtuiging in de afronding ontbrak en hierdoor behaalde Erix een gelukkige maar broodnodige overwinning. Eindstand 2-0. Ondanks het grote veldoverwicht wist FC Eibergen dit niet in doelpunten uit te drukken. Door dit resultaat heeft Erix weer aansluiting gekregen bij de middenmoot. Aanstaande zondag 17 februari speelt Erix een uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Sp. Rekken.